Scholen


Workshop: Eerst bewegen, dan leren. Het belang van neuromotorische rijpheid voor het leren.

Volgende workshops voor ouders, leerkrachten en therapeuten staan op het programma;

zaterdag 22 februari 2020 in Lier (inschrijven via marianne@inpp.be)

zaterdag 5 september 2020 in Lier (inschrijven via marianne@inpp.be)

Hiervoor kan u individueel inschrijven. De workshop betreft 1 dag en kost 150 euro incl het boek “Eerst bewegen, dan leren” en een cursus. Gelieve zelf een lunch te voorzien.

Wij komen ook naar scholen!

INHOUD

“Beweging is de eerste taal van een kind en het is door middel van beweging dat het de wereld gaat verkennen en zijn lichaam leert controleren. Het meest gevorderde niveau van bewegen is het vermogen om volledig stil te staan. Zo lang een kind niet in staat is om zijn evenwicht te bewaren en volledig stil te zitten of staan, beschikt het niet over de lichamelijke vaardigheden die nodig zijn om in een klaslokaal te kunnen leren” (Sally Goddard Blythe)

Bij een leerprobleem is er vaak sprake van een ‘motorische blokkade’. Het kind weet wel wat het moet doen of antwoorden, maar krijgt het niet op papier gezet. Deze leerling kan dus zijn volledige potentieel niet laten zien. In deze workshop wordt daarop ingespeeld. Je neemt zelf deel aan het INPP-bewegingsprogramma dat je dagelijks met de hele klas kan uitvoeren. De leerlingen die niet schoolrijp zijn of leerproblemen hebben, oefenen zo de basisvaardigheden om tot leren te komen zonder dat ze uit de klas moeten worden gehaald. Via de motorische weg worden de cognitieve functies ondersteund. Kinderen moeten immers eerst hun bewegingen leren controleren, alvorens ze kunnen stilzitten, schrijven, lezen,…

DOELGROEP

Deze workshop is zeer praktijkgericht en verwacht een actieve inzet van de deelnemers. Het INPP-programma is in de eerste plaats bedoeld voor leerkrachten van de kleuterschool (vanaf vierjarigen!) en lagere school maar ook voor de therapeuten/leerkrachten die instaan voor de zorg op school of in een privépraktijk werken. Het is een onmisbare bijscholing voor iedereen die leerproblemen vanuit een nieuwe hoek wil bekijken en die “beweging” niet schuwt in de aanpak ervan.

PROGRAMMA 

(dit kan aangepast worden)

08u30 – 10u00     Wat is neuromotorische onrijpheid? (theorie)

10u15 – 12u15     Screenen volgens de INPP methode

12u15 – 13u00     Lunchpauze

13u00 – 15u30     Ervaren van het INPP-schoolprogramma (met pauze)

PRAKTISCHE INFORMATIE

Max 24 deelnemers
Een matje om te oefenen meenemen

Voor de workshop, gelieve rekening te houden met 2×3 uren.

Een workshop kan ook volledig op maat worden besproken. Bijvoorbeeld niet alleen voor de school, maar ook voor de scholengemeenschap.

KOSTPRIJS

Het inschrijvingsgeld voor deze opleiding bedraagt 850 euro (excl btw en verplaatsingsonkosten) en omvat

  • 1 boek voor de school
  • Certificaten
  • hand-outs

Het boek ‘Eerst bewegen, dan leren’ (verschenen bij Die Keure) bevat het cursusmateriaal en de toegangscode tot de testen op de website. Dit boek wordt te koop aangeboden op de cursusdag en bedraagt 29.95 euro.901150043_01

INSCHRIJVEN

Voorschot van 200 euro overmaken op BE 71 4084 0585 8169 met vermelding van de datum en naam van de school. Graag één maand voor de studiedag.

ACCREDITATIE

Deelnemers krijgen een nascholingscertificaat

MEER INFORMATIE

Voor meer informatie kan u contact opnemen met Marianne Peeters; marianne@inpp.be