Verantwoordelijke INPP België


The way we move, is the way we think!
Het lichaam als instrument om te leren.

Ik leerde zelf ook niet zonder slag of stoot…

verantwoordelijkeinppNa mijn opleiding in Leuven heb ik mij gewaagd aan enkele verre reizen, enkele professionele omzwervingen om dan voor de grootste uitdaging te komen staan; vooraan in de klas. Als leerkracht in het Buitengewoon Onderwijs waan je je pas echt in een avontuur. In een jungle aan leermoeilijkheden train je je skills om te observeren, te variëren, te entertainen en vooral te blijven motiveren…

Na drie jaar ging ik terug op zoek. Ik wou weten waarom de ene zoveel gemakkelijker leerde dan de andere.                

Mijn reis nam een andere wending en ik stak het Kanaal over.

In Engeland gingen mijn ogen open; een stevige trip langs primaire reflexen, functionele neurologie, en evenwichtsperikelen,… Het maakt dat ik de dag van vandaag een bewegingsprogramma gebruik om het potentieel van kinderen volledig bloot te leggen.

Ik ben helemaal thuis gekomen. Ik heb een manier van werken gevonden waarmee ik kinderen écht zie vooruitgaan. Maar nieuwsgierig en pragmatisch als ik ben, blijf ik de horizon afspeuren naar no nonsens verhalen met een tropisch tintje.

Graag tot binnenkort,

Marianne

  • Lic. Kinesitherapie (KUL)
  • Psychomotorisch Therapeut
  • Neuro-Developmental Therapist INPP
  • Sinds 2015 verantwoordelijke INPP België
  • Geeft de INPP jaarcursus, de workshop voor leerkrachten, geeft lezingen in opdracht van verschillende instanties.

Email: marianne@inpp.be